Overvejelser du skal gøre dig, hvis du vil købe sommerhus?

Danmark er et land rigt på sommerhuse og kolonihaver og danskere i både land og by er et sommerhus en attraktiv investering og en populær måde at tilbringe weekenden med familien. Der findes ca. 200.000 danske sommerhuse og de er ikke kun populære blandt danskere, men særligt vores tyske naboer. Alene i marts måned 2022 var der næsten 600.000 tyske overnatninger i Danmark og for mange sker et sommerhus køb derfor også netop en investering, som samtidig kan bruges i de overskydende weekender til familiehyggen.

Men er et sommerhus et godt køb? og hvilke overvejelser skal du gøre dig inden du investerer i en ekstra bolig?

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Sommerhuse er ikke anderledes end andre boliger, det handler om beliggenhed. Når du gør dig overvejelser om dit sommerhus køb skal du derfor naturligt have fokus på, om det ligger et attraktivt sted. Hvis det ikke ligger på den traditionelle sommerhus besøgendes tjekliste, så skal det som minimum ligge et sted du finder attraktivt.

Uanset hvor det er beliggende skal du sikre, at der er en god internetforbindelse, da det er et must -både for dig selv, men særligt hvis det skal lejes ud. På sider som Comeon online casino kan du få mange timer til at gå, mens du sidder i sommerhuset og nyder roen omkring dig.

Beliggenheden er essentiel i forhold til, hvordan du vil markedsføre din bolig til udlejning. Der findes efterhånden en række særlige hjemmesider, som målretter sig mod særlige ønsker. Det kan eksempelvis være sommerhuse langt fra alt – midt ude på landet hvor landfolk mødes, eller det kan være sommerresidenser midt i byen.

Sørg for at beliggenheden matcher dine egne ønsker og dit behov for at leje boligen ud.

Økonomisk investering eller investering i familien

Inden et eventuelt køb skal du gøre dig klar, om du investerer i et sommerhus, fordi du ønsker at tjene på et fremtidigt salg – ønsker at tjene på udlejningen, eller om du blot ønsker at investere i familiehyggen.

Investerer du i familiehyggen så er det groft sagt fuldkommen ligegyldigt, om sommerhuset pludselig kun kan sælges til halvdelen af, hvad du købte det til. Prisen på din bolig betyder intet, hvis det er i det hjem du hænger din hat.

Men har du sat næsen op efter en gevinst, så skal du også tænke kommercielt i dit køb. Du skal have fokus på, hvor meget og hvor ofte boligen kan udlejes, samt om det berygtede tjekliste kan krydses helt af. Det er nok samtidig smart at gøre de små ekstra tiltag, som kan få dig til at skille dig ud fra mængden. Det kan være en hot tub i haven, en børnevenlig have eller den ultimative grillplads.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top