Ny på de voksnes arbejdsmarked?: Do’s and dont’s i påklædningsregi

Du kan bruge lang tid i skolesystemet og måske på nogle områder af arbejdsmarkedet, hvor påklædning har en minimal betydning. Og det har måske heller ikke en direkte indflydelse på kvaliteten af dit arbejde, men i nogle situationer, vil du måske opleve, at der faktisk er en forventning til din professionelle påklædning.

Dit professionelle udtryk

Det kan måske lyde en smule overfladisk, om end, det også kan have en betydelig sandhedsværdi, måske i særdeleshed inden for det professionelle miljø. Men vores påklædning og udseende, kan have en betydning for nogle af de indtryk vi gør os på arbejdspladsen. Derfor kan der ofte godt være mening i at gøre sig nogle tanker om, hvilket indtryk du vil give i arbejdsregi, og måske indfører dette i din påklædning. Og gøre dette på en måde, så det stadig afspejler dig og din personlige stil, så du også føler dig komfortabel i din daglige gang på arbejdet. Det kan nemlig også være en vigtig faktor – at du føler dig komfortabel og godt tilpas. Det vil nemlig ofte kunne anes i din udstråling.

Pas ind i virksomhedens stemning

Noget af det første du kan se efter, kan være hvordan stemningen er på din arbejdsplads. Er alle meget formelle i deres arbejdstøj, eller er arbejdspladsen mere afslappet? På begge punkter, kan det være værd at notere, da det ofte er en fordel at passe formalitetsmæssigt ind i virksomhedens omgivelser. Så hvis alle dine kollegaer går i jakkesæt og slips, så er det ikke sikkert, at dine joggingbukser og udslidte sneakers vil gøre dig til en naturlig forlængelse af virksomheden. Og ligeledes omvendt Er din virksomhed til den formelle side, så kan du jo kigge og køb jakkesæt online hos Suit Club. Måske så du har blot et, du kan give frem til særlige præsentationer eller aftaler med kunder og samarbejdspartnere.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top