Licitation – det er svært at sige, men knap så svært at forstå

Når du er beskæftiget inden for byggebranchen, er der rigtig mange ting, som det forventes, at du har styr på, forholder dig til og kan træffe afgørelse omkring. Det gælder for eksempel forskellen på Tilbudsloven og Udbudsloven, hvis du har med større projekter at gøre, og det gælder forståelsen og brugen af licitation.

hvad betyder licitation? Og hvorfor er det så vigtigt, at du med dit hverv ved, hvad det dækker over? Det kan du læse mere om i teksten herunder.

Når det bedste tilbud sikres

Licitation er lidt som et sprint mod de gode tilbud.

En licitation betyder nemlig, at en opgave inden for bygge- og anlægsbranchen går i udbud (det vil sige, at kontrakten for arbejdet udbydes), hvorfor relevante og interesserede aktører kan byde ind på den og give deres bedste tilbud på at få opgaven løst.

Og det er særligt en proces, der finder sted inden for de offentlige organisationer og private virksomheder. Disse modtager nemlig støtte fra det offentlige til deres projekter, og når de skal have dem udført, vil de således i mange tilfælde gennemføre en licitation for at sikre det bedste udgangspunkt.

De mest fordelagtige faktorer

Som i så mange andre tilfælde så er det ofte det bedste tilbud, der vinder. Økonomien er nemlig tit en stopklods og dermed også en afgørende faktor.

Men der kan også være andre faktorer, der gør sig gældende, når det skal vurderes, hvem der vinder udbuddet. Det kan for eksempel have noget at gøre med, hvor hurtig en afleveringsdato der kan aftales, eller hvilke materialer der anvendes – er de for eksempel bæredygtige og af den bedste kvalitet? Det er således ikke altid den bedste pris, men derimod samlet set det mest fordelagtige tilbud der vil vinde opgaven.

Så skal du byde ind i sprinten?

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top