De fleste af os køber ikke et nyt spisebord hvert halve år, da vi ser et spisebord som en længerevarende investering. Derfor bør valget af dit spisebord heller ikke være en forhastet beslutning, men noget du overvejer grundigt. For at hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning er der herunder sammensat en guide til, hvordan du kan vælge dit næste spisebord. Ved at følge disse fire nemme tips vil du blive i bedre stand til at vælge et bord, der matcher dit hjem, din livsstil og din smag – og i et design, som du vil komme til at elske i mange år fremover.

Vælg den rigtige form

Uanset om du har en favorit form, når det kommer til spiseborde, så kan det være en god idé at overveje, hvilken form vil fungere bedst til det rum, som bordet skal stå i. Nogle former fungerer nemlig bare bedre til bestemte rum. Hvis du for eksempel har drømt om et billigt moderne plankebord, så led efter et, der har en form, som passer godt ind i dit rum. Tommelfingerreglen hertil er, at firkantede og cirkulære bordplader gør sig godt i de firkantede rum, mens de vil se og føles mere akavede i de rektangulære rum – og omvendt vil rektangulære og ovale borde passe bedst til de rektangulære rum.

Mål pladsen i rummet

Det kan være svært at regne ud, hvilken størrelse spisebord vil egentlig se godt ud i spisestuen. Spar dig selv for tid  og vær i stedet sikker på, at spisebordet passer ind i rummet størrelsesmæssigt. Mål længden og bredden af den plads, du har til rådighed og træk derefter omkring 80-100 centimeter fra på hver side. Dette er en god idé, hvis du gerne vil undgå et trangt og uindbydende spiseområde, da dit bord ideelt set har brug for omkring 90 centimeters plads fra væggen af.

Hvordan vil du bruge bordet?

Er det kommende spisebord forbeholdt weekenderne og middagsselskaber? Så kan det være en god idé at finde et bord med udtræksplader, som er relativt pladsbesparende, når det ikke er i brug. Hvis dit bord skal bruges en masse i hverdagen, måske endda som et skrivebord, er det en god idé også at finde et bord, der er lavet af et materiale, der er stærkt og holdbart.

Overvej farven på bordet

Farve er et vigtigt element, når det kommer til orkestreringen af ​​et flot og gennemført hjem – dog betyder et spisebords lange levetid, at det skal kunne fungere på tværs af, at man skifter stil gennem årene. Nuancer som sort, grå, brun og hvid er farver, der altid vil være trendy. De vil samtidig også kunne fungere som en god baggrund for de pynteting, som du måske ønsker at stille på bordet, og som du langt nemmere kan skifte ud og ændre på.