Julemarked i Prag, Gudstjeneste i Peterskirken eller julegaveindkøb hos Harrods i London – hvad tiltaler dig mest? En forlænget weekend i hyggens tegn med alt hvad hjertet begærer. Hop ind på flyselskabets hjemmeside og efter få minutter har du en flybillet til en destination med julehygge og masser af gode oplevelser. Forestil dig julelys over Peterspladsen eller honninghjerter på Rådhuspladsen i Prag. Eller måske du har legebarnet med på tur, så der skal en tur i Winter Wonderland i Hyde Park til? Alle disse oplevelser er ikke mere end 5 timers flyvetur væk fra Danmark, men det er samtidig ikke længere væk, end at der ikke skal så meget overvejelse til. Et par klik og så er billetterne købt og julen er over os alle.

Kufferterne er pakket med huer, vanter og en masse julehumør – nu er der ikke længe til, at du skal på en hyggelig tur med familien, og hvad kan ødelægge det gode julehumør? Det skulle ikke være en flyforsinkelse, der finder sted lige inden flyet skal til at boarde? Jovist, det kan nok godt ødelægge den gode stemning og sætte julehumøret på pause for en stund.

Men med så mange fly og flyvninger på tværs af verdenen og når vi alle blot er mennesker, vil der hurtigt opstå nogle uforudsete ting, der kan være skyld til flyforsinkelser. Det kommer sjældent belejligt, at skulle bruge ekstra tid og ressourcer på, at tage stilling til, hvad man skal foretage sig, når ens fly er forsinket – især ikke når julen står for døren.

Men fortvivl ej, der er mulighed for at opnå fly kompensation for flyforsinkelsen, i form af kontant erstatning, hvis den opfylder tre hovedkriterier, der er forfattet af en EU-forordning. Et gammelt ordsprog siger; tid er penge, og med det in mente, vil du miste en del penge, hvis du bliver ramt af en flyforsinkelse på din rejse. Hvis vi skal vende den om, så har du dog mulighed for, at modtage penge som kompensation – så måske det går lige op i sidste ende? Det kan selvfølgelig ikke gøres op en til en, men heldigvis for dig, så har du en muligfor at opnå erstatning, så julehumøret ikke bliver skudt helt i sænk af en flyforsinkelse.

 

Du kan opnå kontant forsinket fly erstatning, hvis;

  • Din flyforsinkelse er skyld i, at du ankommer mere end tre timer senere til din slutdestination end planlagt.
  • Din start- eller slutdestination er inden for EU’s grænser. Det skyldes EU-forordningen fra 2004, der er lavet med EU’s medlemslande (samt Norge, Schweiz, Tyrkiet og Island), der sikre flypassagerer der bl.a. oplever flyforsinkelser.
  • Din flyforsinkelse ikke skyldes ekstraordinære omstændigheder, hvilket kan være vejr, strejker og terror.

 

Der er så meget at opleve og så mange følelser på spil i denne søde juletid, så forhåbentlig skal det ikke overskygges af magtesløshed og sure miner. Og på baggrund af det, er der altid hjælp at hente, hvis en flyforsinkelse rammer. Læs mere på Flyjura.dk om kompensationens størrelse, dine rettigheder, og søg erstatning, hvis du har oplevet en flyforsinkelse.

Læs eventuelt mere om køb af flybilletter her: https://travel-guides.dk/flybilletter/