De ligger og sover, og tumler langsomt rundt på gulvet. Pludselig får de svinget sig om på maven og begynder stille at kravle hen over gulvet. En dag fanger du dem usikkert på to ben på vej ud for at udforske verden. Tiden flyver afsted, og inden du har set dig om, er dit kære lille spædbarn blevet en meter højere, og har nu brug for sit eget værelse at boltre sig på. Du vil her få tre gode råd til at indrette det perfekte børneværelse.

Søvn er vigtigt

Dit barn skal lære at sove helt alene, og gerne en hel nat uden at vågne. Sengen er derfor en stor faktor når vi snakker børneværelset, men ligeledes det rigtige gardin, kan give dit barn de bedste forudsætninger for en god nats søvn. Du finder et hav af forskellige gardintyper på https://www.gardinshoppen.dk, som bidrager med at holde både sol- og månelys ude, så dit barn i hvert fald ikke forstyrres af dette, når det er sengetid.

Plads til leg

Udover døgnets mørke timer, som egner sig bedst til søvn og hvile, består dagen også af mange lyse timer, hvor der er rig mulighed for masser af leg. Sørg derfor for at give dit barn rigeligt med plads, som det kan udfolde sig på, så de kreative processer i legen, aldrig bliver mindsket grundet pladsmangel. Et rummeligt gulv med et blødt legegulvtæppe er en rigtig god idé, så dit barn også sidder blødt og lunt på gulvet, når det leger.

Opbevaring af især legetøj

Legetøjet bliver nok primært det, som dit barn kommer til at råde over på børneværelset. Det er derfor en god idé at have dette lettilgængeligt for barnet. Opbevar det eventuelt i en kurv, eller for den mere organiserede bruger, kan det komme i farverige flotte kasser i en vægreol, som således også indgår som en naturlig del af indretningen.