Hvordan finder jeg mit DR licensnummer? Du skal bruge dit DR licensnummer, når du vil tilmelde din licensbetaling til Betalingsservice. Detkan hjælpe dig til at huske at få betalt din regning. Licensnummeret står på dine regninger og er nemt for dig at finde.

Medielicensen er noget, som stort set alle danskere skalbetale. Du er kun fritaget, hvis du hverken har en smartphone, computer, adgang til internettet, TV eller radio. Det er dog de færreste, der ikke har det i dag. Medielicensen er på 2527 kroner om året og betales per husstand. En husstand er enten en enkelt person, et kærestepar eller en familie. Det kan ikke være et kollektiv, et kollegium eller to venner, der bor sammen.

Der er meget få mennesker i Danmark, der kan undtages fra at betale licens. Førtidspensionister, blinde og svagtsynede og pensionister med en tillægsprocent på 100 kan søge om at få mulighed for det. Alle os andre er dog nødt til at betale licens. Derfor er der også mange af os, der fra tid til anden spørger os selv: Hvordan finder jeg mit DR licensnummer?

Dit DR licensnummer står på din regning

DR licensnummeret er det nummer, som du er registreret under i DR’s system. Det står på de regninger, som DR sender til dig, enten med posten eller elektronisk. Typisk vil det være at finde i det øverste højre hjørne på din regning.

Hvornår skal jeg bruge mit DR licensnummer?

Du skal bruge dit DR licensnummer, når du gerne vil tilmelde dine licensregninger til betalingsservice. Det kan være en rigtig smart mulighed for dig at gøre det, da det er med til at sikre, at du husker at få betalt dine regninger.

Hvis du glemmer at betale din licens, selvom du er tilmeldt til den, får du en rykker, og der bliver tilføjet et rykkergebyr på 100 kroner. Hvis du igen glemmer at betale, kommer der en ny rykker, og der bliver tilføjet endnu et rykkergebyr på 100 kroner.

Får du heller ikke betalt din licens i tredje omgang, bliver regningen videregivet til Skat, der så står for at inddrive både licensen og rykkergebyrerne.

Udover dit DR licensnummer skal du oplyse Deb. gr. nr. 01583 og PBS nr. 01232479 til Betalingsservice for at kunne tilmelde din licens.

Betal din licens en gang om året, hvert halve år eller hver måned

Når du skal betale din licens, har du mulighed for at betale den en gang om året, hvert halve år eller hver måned. Hvis du vil betale hver måned, betaler du en 12. del af beløbet hver måned. Det vil i 2018 sige, at du betaler 210,5 kroner om måneden. Hvis du vil betale hver måned, skal du være tilmeldt betalingsservice.

Dine andre muligheder er, at du betaler hvert halve år, hvor du betaler 1263,5 kroner hvert halve år, eller at du betaler en gang om året, hvor du som nævnt betaler 2527 kroner.