Når en ung får stillet en dobbeltdiagnose, kan det være en udfordrende tid for både den unge og deres pårørende. Dobbeltdiagnose stiller ofte særlige krav til behandlingen, da begge aspekter skal tages alvorligt og behandles samtidigt. Her er to overvejelser, der kan være værd at tage i betragtning, når du skal støtte din unge igennem denne vanskelige periode.
Overvej professionel hjælp hos huset for sundhed og trivsel
En af de mange vigtige overvejelser, du kan gøre dig, kan være at finde den rette form for professionel hjælp til din unge. Behandling af dobbeltdiagnoser kræver ofte en specialiseret tilgang, hvor både den psykiske lidelse og misbruget behandles samtidigt og i sammenhæng. Hos huset for sundhed og trivsel har de erfaring med at tilbyde hjælp til unge med dobbeltdiagnoser. Deres tilgang er helhedsorienteret, hvor fokus ikke kun ligger på symptomerne, men også på at skabe trivsel og sundhed i et bredere perspektiv. De tilbyder en række behandlingsmuligheder, der er skræddersyet til unge med dobbeltdiagnose. Dette kan inkludere individuelle terapiforløb, gruppeforløb og støtte til familien, så alle omkring den unge får redskaberne til at håndtere den svære situation. Når man vælger et sted som https://hsgung.dk/, kan det være relevant at se på, hvordan de tilpasser deres behandling til den unges behov, og hvordan de involverer de nærmeste i processen.
Vær tålmodig og skab et støttende miljø
En anden væsentlig overvejelse kan omhandle, hvordan du som pårørende kan skabe et støttende miljø omkring den unge, der kan fremme deres trivsel og bedring. Det kan være en lang proces at komme sig fra en dobbeltdiagnose, og det er vigtigt at have realistiske forventninger til, hvor hurtigt fremskridt kan ske. Som pårørende kan du ofte hjælpe ved at skabe en stabil og forudsigelig hverdag for den unge. Det betyder, at du kan hjælpe med at sørge for, at den unge følger behandlingsplanen, men også at du skaber et trygt og åbent miljø, hvor den unge kan tale om sine følelser og udfordringer uden at føle sig dømt.