Det er ikke uden grund man siger, at det er et fuldtidsarbejde at have et lille barn derhjemme, for der er virkelig meget at se til – hele tiden! Ikke en gang når baby sover, kan du nødvendigvis ånde lettet op og tage en slapper, for her er, hvis du ikke tager dig dine forholdsregler, også ting der kan gå galt. Det kan heldigvis relativt let undgås – det fortæller vi mere om lidt senere.

Aldrig et roligt øjeblik

Minimalt med søvn, konstant larm og praktisk talt ingen tid til dig selv – det er lidt af det du kan forvente, hvis du bliver forælder. Det lyder skidt, men de fleste forældre kan med garanti fortælle dig, at det er det hele værd!

Det hårdeste ved at have et barn er, at der nærmest aldrig er et roligt øjeblik, for der er konstant noget at tænke over, tage stilling til og holde øje med. Når barnet lærer at gå, er det i første omgang en glædens dag, og mor og far kan næppe få armene ned af begejstring. Men det bliver hverdag, og begejstringen afløses så småt med bekymring, fordi barnet nu er mere mobilt og derfor lettere kan bringe sig i farlige situationer.

En trafikkeret vej, en tændt og varm grill eller måske et lille vandløb, kan pludselig blive lig med alarmklokker som bimler og bamler.

Heldigvis er der da fred, ro og tid til afslapning når barnet sover i sin barnevogn – eller hvad?

Kun med en barnevognssele kan du have ro i sjælen

Man fristes næsten til at kalde et barn for en tikkende bombe, som kan gå af hvert øjeblik det skal være. Selv ikke når barnet ligger og sover tungt i barnevognen, kan du som forældre tage den med ro, for også her er der risiko for, at noget kan gå galt.

I takt med at barnet vokser og bliver stærkere, vil det før eller siden kunne hive sig selv op fra en liggende til siddende stilling. Det er der ikke som sådan noget farligt i. Vælger barnet at tage den videre derfra, og måske forsøge at kravle ud af barnevognen, ja så kan det gå rigtig galt.

Med en barnevognssele kan du dog sørge for, at tiden i barnevognen bliver lig med afslapning for dig, for med en sådan kan barnet nemlig ikke rejse sig og falde ud. Når barnet er iført barnevognsselen, kan det stadig dreje sig, sætte sig op og bevæge sig nogenlunde frit, dog uden risiko for, at det falder ud.

Barnevognsselen er, desværre, noget af det udstyr, som mange vælger at nedprioritere eller måske bare ikke er klar over eksisterer, hvorfor uheld desværre sker af og til. Vil du kunne slappe af i sofaen, imens din baby sover trygt og godt i barnevognen udenfor, så er der ingen vej udenom en god, solid og velfungerende barnevognssele.