Gode råd til hvordan du kan øge arbejdsglæden på din arbejdsplads

Stort set alle danskere tilbringer utroligt meget tid på deres arbejdsplads, hvorfor det er vigtigt, at det er et sted, man trives, har et stærkt sammenhold, og hvor arbejdsglæden er stor. Undersøgelser viser nemlig, at såfremt medarbejderne på en arbejdsplads ikke er i stand til at arbejde sammen, er de ikke i stand til at udføre deres job hensigtsmæssigt – særligt ikke hvis de oplever meget pres – og motivationen vil derfor blot dale med tiden. Heldigvis findes der en række gode råd til, hvordan man kan øge motivationen og arbejdsglæden blandt medarbejderne, og disse råd vil du blive præsenteret for her i artiklen.

Øg sammenholdet blandt medarbejderne med en firmaudflugt

Det første råd i forhold til at øge arbejdsglæden blandt medarbejderne i hvilken som helst virksomhed er at tage på firmaudflugter. Firmaudflugter kan være alt fra wellnessophold og kroophold til ophold centreret omkring events eller teambuilding. Uanset hvilken type udflugt, der er tale om, vil medarbejderne med garanti komme tættere på hinanden, og herudover kan det være en god idé, at alle medbringer deres ægtefæller. På den måde får man nemlig mulighed for at lære hinanden bedre at kende – også mere privat – hvilket bestemt har en positiv effekt, når man kommer tilbage på kontoret mandagen efter og skal samarbejde om en bestemt arbejdsopgave. 


Hold status over jeres fælles projekter, og vis medarbejderne jeres resultater

Udover at tage en dag ud af kalenderen, hvor alle skal på firmaudflugt, er det vigtigt, at medarbejderne ved, hvor de arbejder sig hen i forhold til deres arbejdsopgaver. Dette har nemlig betydning for, hvor motiverede de er i løbet af deres arbejdsdag, da de således bedre kan se et resultat af den hårde arbejdsindsats, de forhåbentlig yder hver dag. Det kunne for eksempel være i form af ugentlige møder, hvor status over virksomhedens mange fællesprojekter vises frem. Et andet godt råd i forhold til at øge arbejdsglæden blandt medarbejderne er at give dem større medbestemmelse. Man kan derfor med fordel inddrage medarbejderne mere og lade dem sætte kursen for fremtiden. Dette vil med garanti føles meget motiverende, da det på den måde vil blive mere meningsfuldt for dem at gå på arbejde.

 

Opnå mere overskud og energi ved at spise sundt på arbejdspladsen

Hvis du vil øge arbejdsglæden på arbejdspladsen, er det ligeledes vigtigt, at medarbejderne naturligvis trives og har en sund arbejdsdag, og i den forbindelse er en frugtkurv en rigtig god idé. På den måde er medarbejderne nemlig garanteret et stabilt blodsukker i løbet af dagen, hvorfor de med garanti vil være mere effektive og have mere overskud til at hjælpe hinanden. Dette skaber et bedre sammenhold medarbejderne imellem. Frugtkurven.dk tilbyder firmafrugt og frugtordning af høj kvalitet, så du kan sammensætte en frugtordning, der passer til jeres virksomheds ønsker og behov. Hvis alle går og spiser kage og slik hele tiden, vil det kunne resultere i hovedpine og et lavere energiniveau, hvorfor det er vigtigt, at man spiser sundt og varieret, mens man er på arbejde.

Bedre faciliteter giver bedre kontormiljø

Hvis du styrker dine ansattes fysiske vilkår, så fører det til et bedre kontormiljø. Det er næsten selvfølgeligt, og det bekræfter stort set al forskning i arbejdsmiljø også. Sørg for ergonomiske kontorstole (se eventuelt guide her: https://ergonomisk-kontorstol.dk/), god belysning og hæve sænkeborde, så de ansatte har muligheden for både at stå og sidde ved arbejdspladsen. Hæve sænkeborde øger forbrændingen og er bedre for blodcirkulationen (se eventuelt guide til hæve sænkeborde her: https://haeve-saenkebord.dk/ )

Og husk selv at bring en masse positiv stemning med på kontoret! Det giver rigtig god atmosfære.

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top