Har du brug for en ny hobby, som ikke kræver alt for meget fysisk aktivitet, kan det være, at strikning eller hækling er lige, hvad du mangler i livet.

Lad det gå i arv

For at strikke eller hækle skal man bruge nogle få ting: strikkepinde/hæklenåle, papirsnor, garn og evt. en opskrift, hvis ikke du ved, hvordan du skal starte. Du kan forsvinde fuldstændig ind i din egen verden, mens du strikker, eller du kan sidde og nyde et godt tv-program – i hvert fald når du lige har lært at strikke uden at skulle koncentrere dig for meget om selve strikketøjet. Det er en tidløs hobby, som du kan videregive til dine børn og børnebørn. Derved får du og de næste generationer noget at være fælles om at elske. Du kan lære dem det, hvorefter de kan lære sine børn og børnebørn det osv. Har du strikket noget, som du er stolt af og vil vaske, skal du have fokus på at have styr på garnets vaskeanvisninger, som er varierende ift. garntypen. Til uld må man for eksempel ikke bruge almindeligt vaskemiddel. Noget garn skal helst håndvaskes

Oceaner af muligheder, variation og læring

Det kan være svært at vide, hvilken størrelse strikkepind, der skal bruges. Det afhænger typisk af garnet. Nogle typer er bedst at strikke med pindstørrelserne 2-3, mens andre er bedst med andre størrelser. Udover almindelig strikning findes som nævnt hækling, men også knytning, fletning, vævning, kumihimo og andet. Til de forskellig former for strikning bruges forskelligt garn selvfølgelig. Det vil man med en hurtig søgning kunne finde ud af, hvis det er behovet. Når garnet er forskelligt, både rent materielt og farvemæssigt, er strikkepindene det også. De kan bl.a. fås i glat bambus og metal. Det er mest af alt en smagssag. Udover normale strikkepinde er der rundpinde og strømpepinde samt strikkeringe.