Har du også tit undret dig over, hvad de tre mystiske bogstaver VPN egentlig står for? Og hvordan kan en VPN gavne dig i din hverdag? Så er denne artikel lavet til lige præcis dig. En VPN er forkortelsen for ‘’Virtuel Private Network’’, hvilket står for, at indehaveren af en VPN-tjeneste får mulighed for at kunne få adgang til et allerede eksisterende netværk udefra. Selvom det måske lyder meget kompliceret, er det meget nemmere, end det kan forstås på første øjekast. Vi vil derfor forklare dig, hvad du skal vide om VPN, og hvordan du kan bruge netværket til din personlige fordel. 

Derfor skal du bruge en VPN

En VPN kan bruges på mange forskellige måder. Den kommer især i brug på forretningsrejser til udlandet, men også til kommunikationen af virksomheder, som arbejder fra forskellige lande. Sidst, men ikke mindst, bliver VPN ligeledes anvendt af privatpersoner. Men hvorfor er dette overhovedet så vigtigt? Hvis vi eksempelvis ser på forretningsrejsen, så er den rejsende konstant på farten. Når personen sidder i lufthavnen, vil de logge på lufthavnens WiFi, som oftest er frit tilgængeligt, og derfor også usikkert. For at beskytte vigtig data af virksomheden og kunderne, er det essentielt, at computeren beskyttes. Dette kan ske ved at anvende en passende VPN, som sørger for, at andre mennesker ikke har mulighed for at læse virksomhedens data. Det er derfor en løsning, som ikke blot giver mening for firmaer at have. Den kan have samme effekt for privatpersoner, som ønsker, at deres data bliver beskyttet således, at ingen fremmede har mulighed for at få adgang til samme. Men det er faktisk ikke kun derfor, at en VPN kan betale sig. Den har ligeledes mange andre funktioner, som er gavnlige for både enestestående person og virksomhed. 

Hvilke funktioner har en VPN ellers? 

En installeret VPN har to hovedsagelige funktioner. Først og fremmest er netværket sikkert, idet en VPN skaber et privat netværk på tværs af et andet netværk. Oplysninger og data vil på den måde kunne holdes sikkert på computeren, imens internettet bruges. En anden funktion er dog også, at VPN-serveren sørger for, at de demografiske detaljer såsom det sted, hvor man befinder sig, ikke vil oplyses. På den måde kan brugeren ligeledes vælge at bruge en VPN i et andet land. Det gode er, at de fleste VPN-udbydere ikke gemmer detaljer om aktiviteter på internettet. 

En anden funktion af VPN er, at brugeren får mulighed for at kunne tilgå Indhold fra større dele af verden. Ofte er en lille del af indholdet kun være tilgængeligt for brugere i det pågældende land.