Vi kender alle sammen til den selvstændige, som hopper i iværksætterlivet med troen på, at det nok skal gå. Mange nye virksomheder fejler inden for få år, og det er grunden til, at det tidligere var sådan, at enten var du lønmodtager, fordi du ikke kunne lide at risiko, eller også var du selvstændig, fordi du anså risiko som et nødvendigt onde.

Men i dag er der faktisk en tredje kategori, da du godt kan blive selvstændig, mens du beholder dit almindelige arbejde. For mange mennesker er dette en langt bedre måde at blive selvstændig på, da de ikke skal tage samme risiko.

Hvis det ikke går, fortsætter man blot med arbejde. I sidste ende handler den utradionelle metode om, at du bruger din fritid til at lave virksomhed. Mange kan nå at arbejde på deres egen forretning fire timer mandag til fredag, hvis de prioritere det. Især hvis man ikke har en familie, som man skal passe på. Det giver 20 timer arbejde om ugen og så kan du også komme på på 16 timer i weekenden, så du kan sagtens arbejde et fuldtidsjob og have din egen virksomhed ved siden af også.

Du tænker måske, at det kan du ikke, men tænk over hvad du bruger din tid på, inden du siger det.

Start i det små

Du kan langsomt opbygge en hjemmeside, hvor du sælger de ydelser, som du kan finde ud af. Hvis du allerede kan noget via dit arbejde, så kan du oprette det som konsulentstillinger. Hver gang du modtager en opgave, skal du her huske at vende det med din arbejdsplads, så du er sikker på, at du må arbejde på sideprojekter.

Mange virksomheder vil have, at opgaven tilfalder den. Men det kan stadigvæk være en god metode, da du altid kan opsige dit job, hvis du bliver ved med at få kunder ind gennem din egen hjemmeside. Så har du allerede fået proof of concept, hvilket ofte er noget af det, som selvstændige bruger mest tid på.

Når de først sælger, er det hele simpelt nok. Det svære er at komme til at sælge. Så start med en simpel hjemmeside og tag den så derfra.

Lån penge til en virksomhed

Hvis du har en vild idé, som du bare må lave, så var det tidligere sådan, at du måtte sige nej til at lave den, hvis ingen gad låne dig penge. Med de hurtige forbrugslån kan alle i dag komme i gang.

Vi anbefaler aldrig, at du låner penge til at starte din egen virksomhed men på nettet er der masser af historier med folk, som har valgt netop at gøre dette. Deres tanke har været, at hvis det ikke gik, så måtte de tage et job igen og betale det hele tilbage.

Hvis du vælger at gå denne vej, så skal du sørge for, at du får det bedste lån. Det kan du tjekke her.

Start på barsel

Det er ikke meningen, at du skal arbejde, når du er på barsel, og du må heller ikke tage mod arbejdsopgaver. Men du kan begynde at opbygge din virksomheds brand, hjemmeside osv., mens du er på barsel.

Hvis du så får en kunde, inden din barsel er slut, må du vælge at droppe din barsel og begynde på dit eget firma. Hvis det ikke sker, kommer du blot tilbage til dit almindelige job.

Vi håber, at du kunne finde noget inspiration til, hvordan du kan kaste dig ud i livet som selvstændige uden at risikere for meget.