3 tips til etablering af græsplæne

Overalt i landet bliver der anlagt nye villakvarterer, hvor der bygges huse og anlægges haver. Hvis du er den lykkelige ejer af en helt nyudstykket grund og skal i gang med at starte en have op, så læs med her, hvor vi sætter fokus på etablering af græsplæne.

 

En græsplæne er nemlig basen for en have, og når man etablerer en græsplæne, er det ikke ligegyldigt, hvordan og hvornår, man gør det. En græsplæne skal man se på i mange år, og derfor er det vigtigt at komme godt fra start.

 

Så din græsplæne om foråret eller efteråret

En af de ting, det er vigtigt at have i tankerne, når man skal anlægge en græsplæne, er tidspunktet. Forår og efterår er de tider på året, hvor de bedste betingelser er til stede for de små, nye græsstrå, og derfor bør man så vidt muligt undgå sommer og vinter. Det giver næsten sig selv, at vinteren ikke er det bedste tidspunkt at så græs på, men sommeren bør man altså også styre udenom, da frøene i varmen kan tørre ud, inden de når at spire.

 

Hav fokus på vanding

Netop udtørring kan betyde, at den nye græsplæne ikke bliver en succes. Nysået græs har brug for vanding dagligt eller næsten dagligt i den første tid, og hvis man ikke selv har mulighed for at vande, bør man alliere sig med en nabo eller et familiemedlem, der kan varetage vandingen. De første uger er kritiske, og her gælder det om at være opmærksom og sørge for, at der vandes jævnt og rigeligt, men dog heller ikke for meget, da det kan betyde, at frøene rådner.

 

Øjeblikkelig græsplæne med rullegræs

At så sin egen græsplæne er den traditionelle måde at anlægge en plæne på, og hertil kommer, at det også er klart den billigste, men der findes også andre måder at få en tæt, grøn plæne på, som både børn og voksne kan løbe barfodet rundt på om sommeren. Rullegræs kan også være en mulighed, og det er der mange, der benytter sig af. Her rulles færdige baner af græs ud, og på den måde får man altså øjeblikkeligt en græsplæne uden at skulle tænke på at sprede frø ud og vande. Rullegræs skal dog også vandes, men her er det ikke lige så kritisk som med en helt nysået plæne, som er afhængig af vand for at kunne spire og gro.

 

Andre artikler fra MX Press

Scroll to Top