Små rentefri lån er blevet populære, og det er ikke så mærkeligt. Långiverne lokker i høj grad forbrugerne ind ved at give dem 30 rentefri dage.

Virksomheder såsom Ferratum og Vivus har længe tilbudt, at man kan låne første gang uden at skulle betale renter og mange andre lånevirksomheder følger trop.

Her kigger vi lidt nærmere på disse rentefri lån.

Hvorfor findes rentefri lån?

Det er der en meget simpel årsag til, og det korte svar er, at långiverne bruger det som lokkemiddel til nye kunder. Det er nemlig kun nye kunder, der kan låne rentefrit.

Långiverne håber naturligvis, at deres nye kunder vil vende tilbage til dem igen senere, når de igen har brug for at låne penge. Der er nemlig større sandsynlighed for, at en kunde der allerede kender til långiveren vil vende tilbage igen, fremfor at vælge en ny långiver.

Derfor vil man som virksomhed hellere bruge lidt ekstra penge på at indhente kunden, da de ofte vender tilbage igen, og så bliver det profitabelt at udstede lån.

Sådan undgår du moralske tømmermænd

Inden du tager et rentefrit lån, skal du huske, at det ikke er klogt at tage en forhastet beslutning, når det handler om penge. Overvej om du egentlig har brug for lånet nu, eller du bare lader dig lokke, fordi det er rentefrit.

Husk at vælge et beløb du kan betale tilbage igen indenfor 1 måned. Hvis ikke du betaler tilbage indenfor 1 måned, vil du nemlig skulle betale renter for beløbet.

Husk at overveje og du virkelig har brug for lånet, eller om det bedre kan svare sig at spare op.

Husk at overveje løbetiden. Selvom dette lån er det billigste du kan tage, er løbetiden måske for kort til dig. Hvis du har brug for en længere løbetid, bør du undersøge andre långivere.

Når alt kommer til alt, så bør du kigge dine muligheder ordentligt igennem, inden du beslutter dig for, hvilket lån du vil tage. Du kan jo bruge lånet til hvad som helst, så du bør altid vælge det billigste.